Ringette - It´s fun!

 

Ringette on jääpeli, jonka harrastamisen voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa!

Ringette on iloinen ja nuorekas taitolaji, jossa voima korvataan taidolla ja vauhdilla. Kovat vartalokontaktit ovat kiellettyjä, mikä tekee ringetestä turvallisen jääpelin. Suomessa on jo tuhansia ringeten harrastajia. Ringetessä kilpaillaan myös, paikallisesti aluesarjoissa, valtakunnallisesti turnauksissa, nuorten SM-sarjassa ja naisten Ykkös- ja SM-sarjassa.

Ringeten pelikenttänä käytetään jääkiekkokaukaloa. Jäähän on maalattu molempiin päihin kentän päädyn ja siniviivan väliin ohut punaviiva ns. ringetteviiva. Ringetteviivojen välisellä aluelle eli keskialueella saavat kaikki pelata samanaikaisesti. Kentän päädyn ja punaviivan välisellä alueella saa olla samanaikaisesti enintään kolme hyökkäys- ja puolustuspelaajaa. Maalivahdilla on oma merkitty alue, jonne muut pelaajat eivät saa mennä.

Pelivälineenä käytetään kumista rengasta eli ringetteä, tuttavallisemmin rinkulaa. Mailana on suoravartinen ringettemaila.

Ringeten säännöt korostavat yhteispeliä: siniviivat saa ylittää vain syöttämällä rengas viivan yli toiselle pelaajalle. Kentällä on yhtä aikaa viisi kenttäpelaajaa ja maalivahti. Ringetessä ei ole lapsilla vilttiketjua vaan kaikki käyvät kentällä vuorotellen. Tärkein taito ringetessä on luistelutaito.

Tikka Ringetessä on jokaiselle harjoittelu- ja pelipaikka. Ringette sopii kaiken ikäisille ja kokoisille. Tervetuloa mukaan jäälle!

Tikkakosken Tikka Ringette on Olympiakomitean Tähtiseura

Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma.

Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille.

Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.

Ringeten toiminta-ajatus

Ringetessä on positiivinen ja kannustava ilmapiiri. Toiminta on laadukasta, monipuolista ja turvallista. Jokainen lapsi, nuori ja aikuinen tuntee olevansa tervetullut mukaan toimintaan taitotasosta riippumatta. Pidämme huolta jokaisesta.

 

Eettiset linjaukset

 

Tärkein lähtökohta on jokaisen mukana olevan lapsen, nuoren ja aikuisen huomioon ottaminen yksilönä. Vanhemmille ja joukkueiden vastuuhenkilöille lasten erilaisuuden ymmärtäminen voi olla haasteellista. Tämä ohjeistus pyrkii osaltaan lisäämään tätä ymmärrystä. Parhaat tulokset saavutetaan yhdessä toimien:

 

-       urheilu on aina lasta ja nuorta varten

-       kannusta, älä lannista

-       myönteinen ja tasavertainen ilmapiiri takaa tuloksia

-       keskinäinen luottamus ja kaverin huomioon ottaminen

-       avoimuus ja rehellisyys

-       suvaitsevaisuus - erilaisuus on rikkautta

-       terveelliset ja päihteettömät elämäntavat.

Facebook-sivun näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.