Aikuisten luistelukoulu

Tervetuloa mukaan Tikkakosken Tikan ja Club Motivian järjestämään aikuisten luistelukouluun!

 

Luistelukoulussa harjoittelemme luistelun alkeita aikuisporukalla. Aloitamme aivan alusta, joten on sama, oletko luistellut aiemmin vai tuletko jäälle ensimmäistä kertaa. Aikuisten luistelukoulu on mukana Kunnossa kaiken ikää-hankkeessa.

Harjoittelemme aluksi kaatumista, joten sitä ei tarvitse pelätä! Lisäksi harjoittelemme peruspotkuja ja jarruttamista. Kertaamme perustaitoja jokaisella kerralla, joten ei haittaa, vaikka sinulta jäisi joku kerta välistä!

Luistellessa taidot ja kunto kehittyvät huomaamatta. Luistelu on mahtava liikuntamuoto, sillä se kehittää tasapainoa ja vahvistaa keskivartalon ja jalkojen lihaksia. Luistellessa myös lihasten hapenottokyky ja vartalon koordinaatio kehittyvät. Luistelutaidon lisäksi luistelukoulusta saa vinkkejä liikunnan lisäämiseen ja neuvoja lämmittelyyn sekä kehonhuoltoon.

1. kerta Aloitus: Turvallinen kaatuminen, peruspotkut ja jarrutus

2. kerta Terävästi terillä: Peruspotkut, jarrutus ja teränkäyttöä.

3. kerta Terätaiturit: Teränkäyttötreenit jatkuvat

4. kerta Tarkasti takaperin: Takaperin luistelun alkeet

5. kerta Kevyesti kaarteisiin: Kaarreluistelun alkeet

6. kerta Sulavasti sirklaten: Taitojen kertausta

7. kerta Päätös:Pelikerta

 

Mukaan tarvitset aluksi jäälle sopivat joustavat vaatteet, hanskat, luistimet sekä kypärän. Jos olet vailla kypärää, ota yhteyttä viimeistään saman viikon torstaina, niin voimme yrittää etsiä kypärän tarvittaessa. Jos sinulla on omia polvi- tai kyynärsuojia, niin voit ottaa ne mukaan. 

Luistelukoulu maksaa 5€/kerta ja se maksetaan paikanpäällä käteisellä. Hintaan ei sisälly vakuutusta.

Luistelukoulu järjestetään sunnuntaisin Buugin jäähallissa (kaukalo 2) puolikkaalla jäällä. Ohjaajina toimivat Tikkakosken Tikan ringettejoukkueiden aikuiset harrastajat sekä Club Motivian koulutetut ohjaajat. Yhden kerran kokonaiskesto on n. 2h 15 min, sisältäen ohjatun yhteisen lämmittelyn (n. 30 min), jäävuoron (n. 1h 15min) ja yhteisen loppuverryttelyn (n. 30 min). Luistelukoulun aikataulun näet alta.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa: Maare Hänninen, 0440567566, maare.hanninen@gmail.com